Als gemeente wilt u uw eigendommen veiligstellen. Alleen al daarom is de aanpak van ongeregistreerd grondgebruik zo belangrijk. Veel hangt af van de manier waarop u te werk gaat. Pakt u de zaken slim en efficiënt aan? Dan is er voor uw gemeente veel voordeel te behalen. De specialisten van Intersolum nemen u het complete traject uit handen. Van de inventarisatie van ongeregistreerd grondgebruik tot de verkoop van snippergroen.
Typerend voor Intersolum is de menselijke benadering. Het succesvol aanbieden van reststroken of snippergroen aan bewoners vraagt om een goed gesprek. Niet telefonisch of per mail, maar bij de mensen thuis aan de keukentafel. Hiermee weten we juridische procedures en onnodige kosten tot een minimum te beperken. Sterker nog: met onze inzet kan de aanpak van ongeregistreerd grondgebruik gegarandeerd gefinancierd worden.
Persoonlijke aanpak: vaak komen we aan de keukentafel tot de juiste afspraken.
Veel ervaring met bewonerscommunicatie en bewonersavonden.
Inzet van mediationtechnieken om juridische procedures te voorkomen.
Een schat aan juridische kennis, bijvoorbeeld over verjaring van onrechtmatig grondgebruik.
Totaaloplossingen. Wij nemen uw gemeente alles uit handen: van het opstellen van collegevoorstellen en koop- of huurovereenkomsten tot het verzorgen van beleidsaanpassingen, de notariële vastlegging en de afstemming met het Kadaster.
Expertise om een eventuele bestemmingswijziging in goede banen te leiden.
Capaciteit om snel te schakelen. Door de inzet van een projectteam kunnen wij in korte tijd veel dossiers behandelen.
Transparante kostenstructuur.